Få gröna fingrar med hjälp av en app

Få gröna fingrar med hjälp av en app Image

Få gröna fingrar med hjälp av en app

Hör du till en av dem som älskar krukväxter men gång på gång får lov att köpa nya då dina gamla dör hela tiden? Det är ju förstås både tråkigt och även jobbigt för plånboken. Som tur är finns det en lösning så att även du kan skaffa dig gröna fingrar.

Vissa verkar bara ha det där lilla extra som gör att deras plantor frodas och växer i en snabb takt. Det är lätt att känna sig lite avundsjuk i det läget, men du kanske bara behöver lite hjälp på traven? Med ny teknik får även du möjlighet att ta hand om dina blommor på bästa sätt. Med appen Planta som du hittar på Getplanta kommer dina blommor snart att må bättre. Appen kan också hjälpa dig om dina blommor skulle drabbas av sjukdomar.

Olika växter kräver olika typer av omvårdnad

Precis som vi människor är växter individer, i alla fall inom sina egna arter. Vissa vill ha massor av ljus, andra trivs bäst i halvskugga. Vissa växter kräver mängder av vatten, medan andra behöver få torka ut mellan varven. Som ägare av många olika typer av växter är det inte helt lätt att hålla reda på vilken planta som behöver vad. Med appen Planta artbestäms dina plantor och du får sedan notifikationer när det till exempel är dags att vattna, ge näring eller plantera om. I appen finns också en smart ljusmätare som gör att du kan ställa din växt i precis de ljusförhållanden den behöver. I vårt mörka land är det extra viktigt eftersom många plantor far illa under vintern på grund av brist på ljus. Ett fönster som fungerar under sommaren kan därför vara sämre under vintern.

Välj plantor efter egenskaper

Vet du med dig att du inte är en person som gillar att pyssla allt för mycket med dina växter? Då kan det vara bra att välja mer lättskötta varianter. Många gröna växter som är populära just nu är exempel på sådana, till exempel elefantöra och monstera. Finner du däremot ro när du fixar med dina växter? Då kan det vara en idé att investera i några mer svårskötta varianter så att du har något att pyssla med.

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Få gröna fingrar med hjälp av en app DATUM | december 14, 2020

Kategorier och taggar

lovebond-lite