Bättre luft i ditt hemmagym med blommor och växter

    Hem  /  Inomhusväxter  /  Bättre luft i ditt hemmagym med blommor och växter

Bättre luft i ditt hemmagym med blommor och växter Image

Bättre luft i ditt hemmagym med blommor och växter

Blommor och växter kan inte ersätta god ventilation i ett rum, men kan bidra till bättre luft. Att inreda hemmet med blommor och växter kan bidra till att du mår bättre då de kan bidra till minskad stress. Det blir också trevligare att vistas i ditt hemmagym om du har växter som gör rummet trevligare och det doftar bättre.

Det finns även växter och örter du kan plantera hemma som du kan äta och ha i smoothies för att få ut mer av ditt hemmagym. Här kommer tips på hur du kan göra ditt hem grönare och skönare, samt vilka växter som passar i hemmagymmet.

Gröna växter som passar i ett hemmagym

Att ha ett gym hemma gör det lättare att träna när det passar dig. Samtidigt kräver hemgym disciplin och det kan vara bra att börja med att köpa in redskap efterhand. Du kan köpa köpa Hemmagym online i delar. Hemmagym kan anpassas efter intresse, från yogainspirerade rum till större gym med maskiner och hantlar.

Växter som spjutbräken och fredskalla gör sig bra i rum där det inte är direkt solljus och luften är lite fuktig. Även gullranka som du kan hänga i en ampel och hartassbräken trivs i rum med lite fuktigare luft. Ampelliljan vill ha lite mer ljus vilket gör att den passar i ett hemmagym där det finns ljusinsläpp.

Växter ger en vacker inramning

Att träna hemma har sina utmaningar, framförallt ska träningen bli av. Genom att inreda ett hemmagym med vackra växter och blommor blir det trevligare att vistas i rummet. Tänk på att undvika växter med blommor som doftar starkt då det kan bli ansträngande när du tränar. Genom att välja stora gröna växter med stora blad syresätter du samtidigt luften mer.

Det går dessutom att höja luftfuktigheten och slippa torr luft i rummet med gröna växter. Genom att göra hemmagymmet mer tilltalande ökar chanserna att du kommer vilja vara där. Precis som med redskap går det att inreda efterhand och testa sig fram.

Passa på att odla örter som passar i smoothie

Efter eller innan träningen är det bra med lite extra vitaminer och mineraler. Det finns örter som passar perfekt att tillsätta i en smoothie och som går att odla hemma. Mynta är lätt att odla i kruka eller på liten yta. Den innehåller mycket c-vitamin men även järn och magnesium som behövs när du tränar. Mynta passar bra i smoothies med banan och mango men även som smaksättare till vatten.

Citronmeliss är en annan ört som passar bra i smoothies. Även den är lätt att odla och passar bra med sin syrliga smak som naturlig smaksättare av dryck. Förutom att den innehåller mycket vitaminer och mineraler är den bra för magen. Citronmeliss ska även ha en lite lugnande effekt.

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Bättre luft i ditt hemmagym med blommor och växter DATUM | april 2, 2022

Kategorier och taggar

lovebond-lite