Giftiga trädgårdsväxter

Giftiga trädgårdsväxter

Hortensia är en populär och väldigt fin blomma, men den innehåller cyanid, ett gift som inte är att leka med. Gå nu inte ut och riv upp alla plantor bara, både djur och människor behöver nämligen få i sig stor del av plantan för att giftet ska vara dödligt.

Mistel är en parasitplanta det debatteras om. Man är inte helt säker på om den kan orsaka död eller inte. Det är dock bekräftat att den kan orsaka långsammare hjärtslag, ge magproblem och hallucinogena effekter. Det krävs dock stora mängder. Även den engelska Idegranen är giftig (förutom bären) och allra giftigast är fröna. De kan orsaka krampanfall och hjärtsvikt.

Påskliljor, som de flesta frossar i på våren, är tyvärr också giftiga. På påskliljan är det löken som är den giftigaste delen, så har man hund som gillar att gräva i rabatter bör man tänka till innan man planterar dessa lökar. Enligt uppgifter kan hundar exempelvis drabbas av kräkningar, krampanfall och rubbningar på hjärtrytmen. Sen har vi Rhododendron och Azalea, även de omåttligt populära, som har mycket giftiga blommor. Det räcker att få i sig en bit av en blomma, blad eller stjälk för att få buksmärtor och svårigheter att andas. I extrema fall kan det leda till förlamning, koma och till och med, död.

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Giftiga trädgårdsväxter DATUM | november 9, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite