Blommor på hösten

Blommor på hösten Image

Blommor på hösten

Hösten bjuder på många vackra färger, både i träden och på marken. Under den mörka årstiden, när vädret ofta är regnigt, mörkt och kallt, är det inte så roligt att vara ute. Men vissa dagar brukar kunna bjuda på uppehåll, och då är det bra att passa på att gå ut. Klä på dig ordentligt med kläder, och ha helst reflexväst på, så du syns i trafiken. Ta med en sekatör och en stor, tålig väska. Du kanske redan vet bra platser där det växer mossa, rönnbär, färgglada löv och andra vackra växter. Ta med dem hem, för du kan göra så otroligt mycket med dessa vackra höstfärger du tagit med dig hem. Det går att göra trevliga blomstergrupper på det du plockat med dig hem. Du kan även komplettera med köpta krukväxter i olika färger.

Blomsterarrangemang inomhus

Att samla hela familjen för att göra vackra blomsterarrangemang brukar vara uppskattade i de flesta familjer. I dessa dagar där nästan alla i familjen sitter med sina mobiler mest hela den vakna tiden, vore det väl trevligt att göra något tillsammans. Kanske du har ett barn som fyller år under den mörkaste tiden, och barnkalas står på almanackan. Planera gärna ett annorlunda kalas, och låt barnen som kommer delas in i mindre grupper. Lägg i förväg upp allt du har plockat med dig från din promenad ute i skogen. Ta även fram de färgglada krukväxter du köpt.

Eftersom många har problem med allergi mot blommor, kan du gärna köpa några konstgjorda växter. De växter (blommor) som är mest allergiframkallande är blommor inom astergruppen, ljusstjärna och hyacint. Har du äpplen och päron på tomten, använd dem också. Det finns en spray att använda så de håller sig länge. Rönnbär är även de väldigt vackra som dekoration och kottar är alltid trevligt.

Barnkalas med att göra blomsterarrangemang

De allra flesta barn kommer nog uppskatta att få göra egna arrangemang. Kanske några barn vill göra egna blomstergrupper, istället för att vara i en grupp. Låt dessa barn få göra det då. Det kommer alldeles säkert bli ett populärt inslag i barnkalaset. Barnen kommer alldeles säkert glömma bort sina mobiler, under ett bra tag.

Det går också att köpa konstgjorda bär och frukter. De håller i all evighet och blir väldigt fint att variera med riktiga växter. De konstgjorda växter som nu finns att köpa, går knappt att se skillnad på när det gäller en äkta växt. När du gör fina arrangemang och varierar äkta växter med konstgjorda syns det ofta inte. Att gör vackra blomstergrupper för att ha inne, lyser upp och gör dig på bättre humör. Bara att sitta där vid bordet och titta på de vackra blommorna, och dricka morgon- eller eftermiddagskaffet är så rogivande.

När julen närmar sig, kan du byta ut vissa växter i dina grupper mot typiska julväxter.

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Blommor på hösten DATUM | november 8, 2019

Kategorier och taggar