Vanliga inomhusväxter

Vanliga inomhusväxter Image

Vanliga inomhusväxter

Bland våra vanligaste inomhusväxter finns flera sorter som är bra för inomhusmiljön. Många av dem är dessutom lättskötta och några stycken blommar vackert. För inspiration om hur du kan inreda med växter klicka på länken

Först ut är den något taggiga Svärmorstungan, en fetbladig växt som kräver minimal tillsyn. Ställ den i ett hörn och glöm bort, den klarar sig ändå. En annan fetbladig, fast något mindre växt är Aloe Veran. Den är nyttig både för inomhusmiljön och hälsan, eftersom den rensar luften från både formaldehyd och bensen och innehåller en tjock vätska som bl.a. används i skönhets- och hudprodukter för dess antiseptiska och återfuktande egenskaper.

Näst har vi den tacksamma och fina Gerberan, en blomma som finns i flera färger och som även den binder det giftiga ämnet bensen. Gerbera är tålig och håller länge, den är därför populär att använda i såväl buketter som i blomsterarrangemang som man vill ska vara länge.

Ytterligare en bensen-bindare har vi i Krysantemum, som passar såväl i rabatt som i kruka. Finns i flera färger och blommar rikligt. Även Azalea blommar fantastiskt fint, den kräver dock en hel del skötsel. Azalean finns i flera olika färger, och går också att köpa på stam. Mycket ståtlig!

Ett par väldigt vanliga inomhusväxter, som dock är giftiga, är Murgröna och Fredskalla. Murgrönan rensar dock luften från bensen, och Fredskallan är enbart giftig för katter. För övrigt är det en lättskött och nyttig växt; den binder nämligen bensen, formaldehyd, trikloretylen, xylen, toluen, aceton, alkohol och ammoniak. Så in med fredskallor om du inte är kattägare!

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Vanliga inomhusväxter DATUM | april 11, 2018

Kategorier och taggar