Utbildning och arbete

Utbildning och arbete Image

Utbildning och arbete

Vill man påverka framtiden i en hållbar riktning kan hortonom vara ett bra yrkesval. Man får kunskaper om hur växterna påverkas av miljön, hur de fungerar samt hur de inre processerna påverkas av olika faktorer. Mer om branschen och framtidsutsikter finns på Sveriges Hortonomförbund

PÅ trga.se (Trädgårdsakademin) finns det utbildningar inom bl.a. trädgårdsarkitektur, trädgårdsritning och arbetsledning för grönyteförvaltning. Man har satsat på distansutbildningar med flexibel start, fri studietakt och individuell undervisning.

kurser.se erbjuder en rad olika utbildningar och kurser för den som önskar arbeta kreativt med växter och blommor. Här finns allt från korta kurser i blomsterbinderi, pilflätning mm. till floristutbildning, trädgårdsdesign mm. Gemensamt för kurserna är att man ges möjlighet att arbeta praktiskt med olika typer av växter och blomsterarrangemang.

Skulle man vilja läsa flera olika kurser för att sedan kombinera dem i sin yrkesroll, är Inredningsakademin ett bra ställe att läsa mer om. Här finns nämligen möjlighet att läsa kurser i belysning, Feng Shui, färg, foto och SketchUp. inredningsakademin.se ger information om olika kurser samt om undervisande lärare, inrednings- och homestaging uppdrag mm.

Drömmer man om att sätta händerna i något större växter och projekt kan arborist vara framtidsyrket. Arborister, ofta kallade ”trädfällare”, har specialkunskaper om träd och arbetar med att beskära och fälla träd. På yhguiden.se finns mycket mer information.

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Utbildning och arbete DATUM | december 28, 2018

Kategorier och taggar