Trender och tips

Trender och tips Image

Trender och tips

Talesättet ”grönt är skönt” stämmer bra in, speciellt under 2018, då grönt i alla nyanser är väldigt trendigt. Oavsett det är pastell,- mint,- klar,- eller olivgrön som är favoriten så är det helt upp till var och en att bestämma. Det finns mängder med snygga och trendriktiga inredningsdetaljer att köpa ute i handeln just nu, matchar du dem med trendiga växter är du SÅ rätt!

Mossan är en otroligt het och trendig inredningsdetalj 2018. Lite motsägelsefullt kan tyckas, då de flesta av oss kämpar febrilt med att bekämpa den stackars mossan som växer i våra gräsmattor. Tillsammans med en grön växt och lite fin mossa funkar en svart vas eller kruka väldigt bra. Och tur är det, för nu gäller svarta inredningsdetaljer. Trenden med stora gröna och lite ”vilda” växter håller också i sig Elle Decoration De ska helst vara jättestora och gärna lite ”udda” till utseende och form. Störst av dem alla, åtminstone trendmässigt, är Monsteran. Det är också en växt som trivs på golvet, gärna i ett hörn, vilket gör den till en superläcker inredningsdetalj bredvid soffan eller mys-fåtöljen.

Bland örter och blomhyllor

I köket ska det kännas som en köksträdgård, det råder nämligen odlingsmani. Tur att det finns billiga mini-växthus och fina terrakottakrukor att odla i. Vill man inte odla själv går det ju utmärkt att köpa hem en gäng färska örter som kanske ändå går åt vid matlagningen. I köket kan det lätt kännas lite trångt om utrymme på bänkar och hyllor, då kan man lösa det genom att skaffa sig en blomhylla eller två. Kanske har man redan, ett sedan tidigare trendigt, blombord därhemma som går utmärkt att kombinera med blomhyllorna. I köket eller någon annanstans. Bra avställningsyta och supersnygg detalj!

Gamla godingar som är tillbaka

Såväl Ampelliljan som Gullrankan är sådär lite fulsnygga växter, vilket gör dem superheta 2018. Lite nostalgi blandat med söta hjärtformiga blad OCH luftrenande egenskaper. Kan det bli bättre? Även Ormbunken (eller Fjäderbräken) är en utmärkt luftrenare. På 60- och 70 talen, när många rökte inomhus, användes den flitigt för just denna egenskap. Men den funkar även för husdjurägare och astmatiker. Dessutom är den frodigt grön och härligt vildvuxen.

Fröer

Vi får inte heller glömma odlingstrenden och därmed de förenade fröerna. En ny trend som närmast kommer från, just det, USA är s.k. ”frö-bomber” som består av en klump lera, jord och blandade fröer. Ordet frö-bomb härstammar från dess ursprungliga användningsområde: de slängdes ut från bombflygplan för att piffar upp sönderhärjade och fula områden. Det går dock lika bra att frö-bomba blomlådan på balkongen eller direkt i jorden i trädgården. Man behöver inte ens ha gröna fingrar för att lyckas, vilket gör det till den perfekta gå-bort-presenten.

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Trender och tips DATUM | september 12, 2018

Kategorier och taggar