Tips för din trädgård

Tips för din trädgård Image

Tips för din trädgård

Visserligen finns det mängder med trädgårdsböcker, TV-program och bloggare som ger tips och råd för hur man sköter sin trädgård, men det kan ändå vara bra att få med sig några tips på vägen.

När det gäller gräsmattan är det många som längtar efter en perfekt jämn och grön matta, utan mossa och ogräs. Särskilt efter semestern, när man kanske har varit borta ett par veckor, behöver gräsmattan lite extra kärlek. Den ska klippas och gärna gödslas. Också buskar, träd och perenner behöver gödning och är det mitt i den s.k JAS-perioden går det att beskära det mesta i trädgården. Detta är också en bra tid för plantering och inte minst – att vila och njuta av trädgårdens dofter och färger.

När det är färdigvilat kan man ge sig på ogräset så att det inte tar all näring och vatten från rabatter och odlingar. Ett hett tips är att lägga kaffesump, äggskal och hackat bananskal i jorden för att ge växterna de näringsämnen de behöver. Detta mår alla växter bra av! Ett annat hett tips (sorry) är att duscha ogräset med skållhett vatten, det tar död på det tuffaste ogräs på några dagar. Att täcka marken med marktäckande växter och blommor är ett annat effektivt sätt att slå ut ogräsväxterna på. Samma sak gäller för gräsmattan; har du en tät, frisk gräsmatta kommer du att ha mindre ogräs.

Även om man inte har en trädgård har man kanske en balkong eller uteplats med krukplanteringar. De behöver också en nystart efter sommaren. Inför hösten är det fint att plantera aster, kärleksört, echinacea och krysantemum i olika varma färger. På senhösten är det ljung och olika kålsorter som gäller, de är fina att samplantera och håller till vintern. Lys gärna upp entrén, trädgården, balkongen och/eller uteplatsen med ljusslingor och lyktor.

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Tips för din trädgård DATUM | februari 9, 2018

Kategorier och taggar