Skötsel efter säsong

Skötsel efter säsong Image

Skötsel efter säsong

Oavsett tid och intresse finns det ett par saker som är bra att ha koll på. Under sommarmånaderna till exempel, är det som allra viktigast att se över växterna lite extra. Värmen och ljuset kan ge upphov till brist på vatten och brända blad. Gå igenom växterna ofta, och prova gärna att byta plats på dem då och då. En ny plats piffas upp och växter som kanske inte trivts så bra får en chans att återhämta sig.

Snittblommor är att rekommendera under alla säsonger. De höjer inte bara välbefinnandet, de sprider också en välkomnande och hemtrevlig känsla. Det finns ju en anledning till att snittblommor ofta används på husvisningar! Under sommaren är det också fint att plocka in vilda ängsblommor såsom rödklöver, vallmo, humleblomster, ängsklocka och prästkrage är underbart. De vilda blommorna är jättefina att blanda med blommor från en eventuell trädgård alternativt från blomsterbutiken. Att blanda färger, sorter och olika höjder i en vacker vas andas sommar lång väg.

På våren är tulpaner och vårlökar självklara val, och på hösten och vintern är det tid för novemberkaktus, cyklamen, höstglöd och amaryllis. Fler tips finns på Blomsterlandet

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Skötsel efter säsong DATUM | mars 14, 2018

Kategorier och taggar