Romantiska blommor

Romantiska blommor Image

Romantiska blommor

Blommor har sedan århundraden tillbaka förknippats med kärlek och romantik. Att ge bort en blomma till sin älskade är ett vackert tecken på kärlek som brukar uppskattas mycket.  Det är lite högtidligt att bli uppvaktad med blommor. Hela dejtandet blir lite mer som en ritual när man går och köper en vacker blomma av särskilt fin sort och omsorgsfullt bär den i handen tills överlämningen sker. För mottagaren blir det en fin liten skulptur att bära resten av kvällen – en blomma kan till skillnad från andra gåvor inte läggas ner i någon väska utan måste visas upp hela kvällen. När man sedan kommer hem så ska blomman sättas i en vas, och kan hålla sig fin i över en vecka efteråt. Det gör att blomman som gåva är extra romantisk; det är inte bara en till viss del immateriell gåva, utan det är också en gåva som ger en upplevelse som varar en längre tid. Samtidigt så dör blomman och är precis så där skör som kärleken och livet kan vara. Det är därför som blomman är en sådan vacker symbol.

 

I dessa tider med dejtingsida efter dejtingsida är det lätt att flirtandet kan kännas lite ytligt och konstlat. Då kan blomman verkligen stå till tjänst som en symbol för de djupare känslorna och större upplevelserna. En klassisk blomma brukar vara rosen, och det finns många olika sorters roser som var och en har olika egenskaper. När man bara tittar genom skyltfönstret till en florist så är det inte så lätt att se skillnaden och nyanserna i de olika sorterna, men om man går in och får känna och dofta på rosorna så är det lättare att hitta en personlig favorit. Om du väljer en blomma som du tycker särskilt mycket om, så blir gåvan genast mycket mer personlig. En av de vanligaste röda rosorna heter Red Naomi. Den har stora blomblad och svag doft och inte heller så vassa taggar vilket är en fördel om man ska bära den en hel kväll eller exempelvis ha den i bröstfickan själv. Om man vill ha en ros som har mer doft finns det en sort som heter Sweet perfumella. Den är ljusrosa och har en söt citrusaktig doft. För den som föredrar en vacker orange färg finns rosen Rene Goskinny. Kort sagt, det finns en ros för alla smaker vare sig det gäller färg, doft eller hållbarhet.

Ett alternativ till att köpa en ros till sin dejt är att köpa liljor. De finns i alla möjliga färger och är mycket vackra. Ett annat alternativ är nejlikor, som med sina krusiga och pastellfärgade blad är mycket utsökta som sällskap på en romantisk dejt. De påminner mycket om rosor men har en alldeles egen karaktär som är lätt att bli förälskad i.

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Romantiska blommor DATUM | november 12, 2018

Kategorier och taggar