Hur ska en blomma behandlas?

Hur ska en blomma behandlas? Image

Hur ska en blomma behandlas?

Det har länge dividerats om hur man ska behandla blommor så att de frodas och växer på bästa sätt. Att de ska stå bra till och få tillräckligt med både solsken och vatten beroende på art är naturligtvis något som de flesta känner till. Men hur är det med den där berömda kommunikationen med blommor? Ska man verkligen prata med blommor som om de vore människor? Här reder vi ut lite myter om blommor och hur de vill bli ”bemötta”.

Studera blommor

Det här med relationen till blommor kan man utveckla genom att bl.a studera till florist. Då får du även en känsla för färg, form och en kreativitet när du arbetar med blommor och växter. Det krävs inte så oerhört mycket för att komma in på en sådan utbildning men det kan ändå vara värt att ha gjort högskoleprovet. Vill du veta mer om det samt om olika tips inför provet så kan du klicka vidare här.

Prata med blommorna eller inte

Om du är en person som älskar blomster så gäller det att sätta dig in i blommornas värld och inspireras innan du köper hem de äkta blommorna och krukväxterna. Tycker du som många andra att det är helstolligt att ställa sig och prata med dina blommor så ska du veta att det faktiskt inte är någon dåre som har kommit på detta. Det är faktiskt sant till en viss del men det är inte pratet i sig som gynnar dina gröna kompisar utan din utandningsluft som innehåller koldioxid och vattenånga. Dina blommor står alltså inte och lyssnar och värderar dina åsikter utan det är luften och ämnena i rösten som de vill åt.

Dock har snacket en annan effekt som gynnar blommorna och det beror på att vi människor vanligtvis rensar i bladen och pysslar om växterna på andra vis medans munnen går på oss. Pratandet har alltså ett ”mervärde” eftersom folk generellt får fram sin moderliga sida när de hanterar blommor och blad.

Ett givande och ett tagande

I och med att blommorna får det bättre med våra gröna fingrar och vårt munväder så trivs dem också bättre inomhus, vilket visar sig i inomhusluften. De ger alltså tillbaka sin kärlek till oss i form av att bidra med syre genom fotosyntesen och tillför därmed också fuktighet. Detta gör att de som bor i huset blir på bättre humör och gynnas hälsomässigt och när man är på glatt humör tycker man ofta ännu mer om att konversera med sina växter. Det blir således en god cirkel istället för en ond och så blir fördelarna fler.

Olika växter – olika behandlingar

Alla blommor ska inte behandlas lika och olika växter och arter ska ha olika mycket vatten, solljus och temperaturer. Det är bra att läsa på ordentligt innan man skaffar sig vissa blommor. Näringsämnen i form av vätska o.s.v. kan man också köpa i blomsteraffärer. Orkidéer behöver till exempel detta. Är man ganska lat av sig och inte speciellt intresserad av blommor, så är det bättre att köpa lättskötta växter som kaktusar att ha inomhus.

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Hur ska en blomma behandlas? DATUM | juli 17, 2018

Kategorier och taggar