Blommor som ingrediens i skönhets- eller hälsoprodukter

    Hem  /  Inomhusväxter  /  Blommor som ingrediens i skönhets- eller hälsoprodukter

Blommor som ingrediens i skönhets- eller hälsoprodukter Image

Blommor som ingrediens i skönhets- eller hälsoprodukter

Blommor är inte enbart vackra eller otroliga doftgivare, de används och har faktiskt använts inom en rad andra områden under många år. Utöver trädgård eller inomhusdekoration förknippar troligtvis de flesta blommor med parfymbranschen. Dofter av rosor eller lavendel ger en god doft på huden, och är även väl beprövade doftutsöndrare i hemmet, där de länge har uppskattats i tygpåsar. Oavsett om du själv har gröna fingrar och odlar blommor där hemma eller enbart finner blommornas användningsområden intressanta, så följer lite sådant kuriosa nedan.

Hjälpredor i hemmet

Ett insektsfritt hem med ren och väldoftande luft är något de flesta av oss eftersträvar. Det finns många blommor och växter som kan ge en hjälpande hand angående detta, oavsett om man väljer att ha dem stående framme i krukor eller använder torkade sådana. Om man inte välsignats med gröna fingrar så kan det sistnämnda, med hängande blommor som dekoration eller placerade i en tygpåse, passa bättre. Dessa alternativ kräver inte direkt någon skötsel och är behändiga att ta med vid flytt, vilket uppskattas då det är så mycket annat som ska ordnas då. För att underlätta ytterligare vid flytt kan Flyttstädning i Växjö vara en rejäl tidsbesparande hjälp när man väl packat klart. Två växter som gärna hjälper till i hemmet är:

  • Lavendel – som i påsar ger god doft och motverkar mal samt andra insekter och skadedjur.
  • Aloe Vera – vars egenskaper renar luften för bättre luft i hemmet.

Blommor i skönhetsprodukter

När man talar om växtbaserade ingredienser i skönhetsprodukter, så kan man inte undgå den ständigt populära Aloe Vera. Aloe Vera förser huden med rätt sorts fukt och besitter dessutom läkande egenskaper. Det är därför inte konstigt att det är en så vanlig ingrediens i fuktighetskrämer från de mest eftertraktade hudvårdsmärkena.

Blommor i naturliga produkter för god hälsa

Det finns en uppsjö naturprodukter och kosttillskott som innehåller hälsofrämjande växter och blommor. Vilken effekt de har beror både på den särskilda växten och extraheringen samt produktionen av de naturprodukter som tas fram. Nedan följer några populära ingredienser i naturprodukter som avser vara gynnsamma för kropp och hälsa:

  • Maskrosen sägs verka både vätskedrivande och avgiftande av ej önskvärda ämnen och restprodukter som ansamlats i kroppen. Därför är den vanligt förekommande i olika detox-produkter såsom speciella tesorter eller kosttillskott.
  • Naturligt antiinflammatoriska eller antiseptiska växter såsom exempelvis lavendel och tea tree. Dessa används ofta till topisk användning, vilket innebär att de är vanligt förekommande i salvor och krämer för lindring av olika hudproblem. Både lavendel och tea tree förekommer dessutom i naturprodukter som sägs förebygga eller avhjälpa vid skabb och löss.

Ovan nämndes ett fåtal av alla de blommor som besitter främjande egenskaper för kropp och hem. Det kan dock krävas speciella framställningstekniker för att uppnå dessa önskvärda effekter, och precis som med allt annat, så kan det göra mer skada än nytta om man experimenterar med något man inte har tillräcklig kunskap om. Så vi överlåter framtagandet till experterna, och vill man prova på de blomstrande fördelarna så finns det massor av naturprodukter att kika på.

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Blommor som ingrediens i skönhets- eller hälsoprodukter DATUM | juli 7, 2019

Kategorier och taggar