Blommor och begravningar

Blommor och begravningar Image

Blommor och begravningar

Begravningar är sorgliga tillställningar men man kan inte komma ifrån att de allra flesta någon gång i sitt liv kommer att besöka en sådan. Många gånger kan man slås av att det är så fina blommor på begravningarna. I de allra flesta fall är blommorna beställda hos skickliga florister och man kan både få buketter och andra arrangemang. När det gäller begravningsblommor finns det inget som säger att de måste ha ett visst utseende eller en viss färg. Men vad kan vara bra att tänka på när det gäller blommor till en begravning?

Planera begravningen

När någon har avlidit blir det ofta en hel del att stå i för de närstående. Bland annat ska begravningen planeras. Det kan vara klokt att kontakta en begravningsbyrå Västerås eller på den plats där begravningen ska ske för att planera allt. Begravningsbyrån kan hjälpa till med att utforma en dödsannons, tal till begravningen med mera. De kan också ansvara för att beställa blommor till begravningen och om andra vill beställa blommor kan de skickas till begravningsbyrån som sedan tar dem med sig till kyrkan eller den plats där begravningen ska hållas.

Vanliga blommor

När det gäller blommor till begravningar finns det inga regler som säger att bara vissa blommor eller färger kan användas. Det är dock mycket vanligt med rosor i olika kulörer, vita liljor, och olika gröna växter. Ibland kan också tulpaner eller andra vårblommor förekomma. Det kan till exempel vara så att den avlidne haft en eller flera favoritblommor och man vill att de ska följa med även på den sista vilan.

Hur kan arrangemangen se ut?

Arrangemang med blommor till en begravning kan se ut i stort sett hur som helst. Det kan antingen vara en enkel handblomma med någon grön kvist. Det kan också vara buketter i olika storlekar. Många väljer också att beställa kransar eller andra dekorationer att ha på kistan. I de allra flesta fall har man en kistdekoration i form av ett rektangulärt oasisblock som sedan kläs med blommor. Den här dekorationen limmas fast på kistan och blommorna sprids ut så att det ser fint ut. Om det är ett barn som har avlidit förekommer det ofta att oasisen formas till nallar eller andra söta motiv och sedan kläs de med rosor eller andra fina blommor.

Måste det vara dyrt?

Att ordna blommor till en begravning måste inte vara dyrt. Man behöver inte välja de allra dyraste alternativen och man kan också skriva i dödsannonsen att blommor kan skickas till begravningen via begravningsbyrån. Det finns inte heller något som säger att man måste ha massor av blommor på kistan. Vissa väljer att istället lägga ett vackert bårtäcke på kistan och sedan läggs handbuketter på det.

FÖRFATTARE | eric Comments | Kommentarer inaktiverade för Blommor och begravningar DATUM | november 2, 2019

Kategorier och taggar